Riktig Peppning & Inspiration

Den här borde alla och jag menar verkligen alla se på! här bevisas att trading är ett riktigt jobb och inte vilket som helst uten ett av de bästa man kan ha!


Mäklare

Jag får många frågor om vilken mäklare och vad för sorts konto man ska använda sig av när man tradar.

Det första jag brujar säga då är att skippa storbankernas konton, de tar ofta väldigt höga avgifter för köp och sälj (courtage) och deras internet banker fungerar oftast dåligt och kan sällan kopplas ihop med någon tradingplatform.

Jag rekomenderar alla att använda sig av antingen Avanza eller nordnet, jag själv kör med Avanza för att jag tycker deras vilkor är bäst och jag är nöjd med Avanza Trader som tradingplattform ihopkopplat med mitt konto. mEn jag vet att även nordnet har liknade grejer men har aldrig testat det själv. Jag tror inte det är någon jättestor skillnad på Avanza och Norndet, läs på så kan du säkert bestämma dig om vilken som passar dig bäst.

Sen har vi det här med vilket konto man ska använda sig av. En vanlig aktiedepå med 30 % skatt och alla afärer måste tas upp i deklarationen kan man utesluta direkt enligt mig. Då finns det ju en fördelaktig kapitalförsaäkring som man betalar en fast skatt på varje år har inte exakta siffran men mellan 1-2% på beloppet på kontot vilket är väldigt bra. Men det finns en stor nackdel även här, man kan inte blanka(spekulera i nedgång) aktier i en svensk kapitalförsäkring. Visst finns det andra sätt att spekulera i nedång såsom tex Bear som jag handlar med men jag vill även kunna blanka aktier. Då finns det faktiskt än lösning som är perfekt. Det är en utländsk kapitalförsäkring då kan man blanka aktier och man betalar sammma årliga skatt som på en svensk. Då tänker många, en undländsk kapitalförsäkring vad jobbit det orkar inte jag hålla på mig. Men så är det inte det är nästan lika lätt som att starta en svensk, man kontakatar bara Avanza eller Nordnet så hjälper de dig med allt. Det är verkligen värt det lovar jag!


31/8-11

Jag handlade på mig öhmans Bear OMX X4 igår för att jag trodde att börsen i USA skulle sjunka drastiskt men det gjorde den inte utan den slutade på plus. Så även Sverige öppnade uppåt unbder nästa handelsdag (31/8-11) men det vart en svag öppning så jag avaktade med att sälja av mina Bear för att jag såg att börsen började vandra ner mot nollan. men sen vände det, det kom positiv statestik från bland annat tyskland coh börsen började gå uppåt igen.

Jag sållde av mina Bear när börsen stod på cirak + 0,30 och tog en förlust på 5 500:- .

Sedan kom det in positiv statestik från USA som fick världens börser att stiga, Sverige steg 2,63 % och vid cirka 17:20 köpte jag in mig i öhmans Bull OMX X4 för att jag tror att USA drar rejält upp och drar med sig Sverige imorgon.

USA gick sedan kräftgångån hela kvällen men slutade till slut på +0.46% för dow jones och + 0,13 % för Nasdaq.

Så jag känner mig ganska trygg i min position i Bull OMX X4 för jag tror vi öppnar uppåt i morgon bitti. Men helt säker kan man aldrig vara, den som lever får se.


Som ni ser handlade jag inget unde dagen idag då jag inte hade tid för att jag var på lite förälsaningar. Det blir så vissa dagar och jag gör så att om jag känner det minsta att jag är stressad eller inte kommer hina med att trada under dagen så skippar jag all handel under dagen. För att jag måste vara 100 % fokuserad hela tide för att lyckas om jag inte är det så är det bättre att ta en ledig dag och fokusera på hadneln i slutet av dagen för positonerna över nattem.

Trading Utrustning Mjukvara

Har tigare skrivit om hårdvaran jag använder mig av vid min trading. Nu tänkte jag skriva om min mjukvara.

jag har inte som många andra traders  det fina online trader eller ninja trader med mera. Jag gillar det enkla och tycker det passar mig bäst.

Jag kör med avanzas egna tradingplatform AvanzaTrader. Varför gör jag det då? behöver jag inte något bättre än simpla Avanza Trader? Svaret blir nej det behöver jag inte, inte än så länge i alla fall. För just nu passar Avanza Trader alldeles utmärkt för min strategi. Jag vill ha en ekel och lätt överskådlig platform och det får jag av Avanza. Jag kan ha koll på allt jag behöver ha koll på och jag kan lägga orders direkt i programmet, vilket är det bästa med Avanzas plattform tycker jag. Dessutom har de ett väldigt bra pris 199:- i månaden.

Jag tror att många andra traders bara skakar på huvudet och tänker vad är han fär amatör. Men trading handlar enligt mig om att hitta sitt egna sätt att tjäna pengar på marknaden och hela tiden anpassa sig och det är exakt det jag gör. Jag struntar i vad andra säger, om dem ser mig som en amatör vad spelar det för roll? Jag kör min egen grej och det funkar alldeles utmärkt för mig och jag kommer forsätta som jag gör tills marknaden kräver att jag anpassar mig på ett annat sätt då kommer jag så klart göra det.

Det är det bästa tipset jag kan ge er, lyssna inte för mycket på alla andra så kallade "experter" hitta din egen grej som fungerar och håll fast vid den!


Lycka till alla!

Dagens Händelser

Under den här kategorin kommer jag varje morgon att publicera vilka händelser som sker världen över och vilka börsen kommer att fokusera på under handelsdagen.

Trading Utrustning


Att ha bra utrustning när man sitter och daytradar tycker jag är en väldigt viktig sak. Men många tror att man behöver en dator med grym prestanda och 8 skärmar för att börja trada.

Det är bara struntprat enligt mig. Jag tycker att lagom är bäst. Det räcker med en dator som är hyfsat ny och klarar av att ha flera skärmar inkopplade utan att det hackar.

Min dator har dessa komponenter.

Asus moderkort. (har inte exakt koll på vilket)
Intel quad som prosecor.
8 gigabite ram. (räcker med 4 enligt mig)
ett navida geforce grafikkort med stöd för upp till 6 skärmar.
500 gigabyte hårddisk.

Sedan sitter jag med tre stycken Lg 22" led skärmar + en bärbar dator som jag streamar nyheter på för det mesta.

Ett vanligt tangentbord och mus från logitech, här tycker jag inte man ska krongla till det kör på det som har bra pris och passar dig bäst.

Har även alltid min mobil tillgänglig ifall min utrustning skulle krångla, då kan jag antingen gå in och avsluta positioner via den eller ringa min mäklare så får han avsluta den år mig.

Som ni förstår så har jag inte i närheten av den utrustning som visas på bilden för jag behöver inte det än så länge. Men allt eftersom min trading ökar så kommer jag att uppdatera min utrusting. men för den stradegi som jag använder mig av nu så räcker den utrustning som jag skriver om ovan.

Mitt tips är att köp absulut inte mer än vad du behöver, lägg pengarna på din trading istället och uppdatera utrustningen i framtiden om det så skulle komma att behövas.

Min Strategi


Min huvudstrategi är att i slutet av varje börsdag mellan 17:00-17:30 handla på mig certifikat antingen Bull OMX eller Bear OMX. För er som inte vet vad det är för instrument så är det certifikat som följer utvecklingen på den svenska börsen (OMXS30) då Bull=uppgång och Bear= nedgång.    

Jag analyserar marknader och nyheter över hela världen för att sedan spekulera över natten om svenska börsen kommer gå upp eller ner under nästa handelsdag.    

Jag säljer sedan av innehaven i Bull eller Bear tidigt under nästa handelsdag oftast mellan 9:00-9:30. Sen börjar jag att analysera läget för de kommande köpen i slutet av dagen.   

Under dag sysslar jag även med riktig daytrading. Jag handlar alltid i de stora bolagen med så likvida aktier som möjligt, oftast Ericsson B och Volvo B. Dessa positioner har jag oftast under väldigt kort tid det brukar röra sig om max en timme, men ibland rider jag vinsterna under en längre tid men jag behåller absolut inga av dessa positioner över natten.    

Det är så här jag arbetar med min trading just nu. Men eftersom marknaden hela tiden ändras så måste jag anpassa min strategi och det är just dessa förändringar ni ska få följa på min blogg.

Varmt Välkomna!

Välkomna till min traderblogg. Här kommer jag dagligen publicera information om marknaden. Men huvudsaken är att jag kommer att skriva om mina afärer som jag gör dagligen.

Jag kommer även ge tips till de som vill starta med daytrading, för att jag vill inspirera folk att våga börja. Det finns så många som säger att det inte går att jobba som daytrader i längden och att man inte kan leva på det.
Men jag och många fler kan bevisa att det visst går, att det är ett av de bästa jobben man kan ha och att man inte tjänar pengar varje dag utan att ibland går man minus vissa dagar ibland många dagar i sträck. Men vi ger inte upp för det vi analyserar vad vi gjorde för fel och lär oss av våra misstag. Sedan tar vi nya tag för att då är vi mer erfarna och gör inte samma misstag igen.

Jag kommer att skriva om vilka finansiella instrument jag köper, men jag tar inget ansvar för de som kopierar mina affärer.


Hoppas ni kommer att dra nytta av den här bloggen.

Hälsningar
David

 


RSS 2.0